Syntra West

Duaal leren

Voltijdse
dagopleidingen

Ondernemers-
opleidingen

header

Duaal leren & leertijd

(vanaf 15 jaar): succesvol in je beroep via leren en werken

Niet iedereen is gemaakt voor de schoolbanken. Ben je tussen 15 en 25 jaar, en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Dat kan, via DUAAL LEREN of LEERTIJD leer je je droomberoep op de werkvloer en je kan meteen al wat bijverdienen, mét de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen! Via de snuffeldagen kan je je het hele jaar door enkele dagen onderdompelen in jouw keuzeberoep. Een eerste leuke kennismaking (praktijkervaring op de werkvloer) en je weet meteen of DUAAL LEREN of LEERTIJD iets voor jou is!

Doe via ERASMUS+ een buitenlandse werkervaring op!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2016-2017 zijn afgesloten, maar ook in het schooljaar 2017-2018 zijn er Erasmus+ stages mogelijk voor Leerjongeren.
Deze stages zullen doorgaan in onze buurlanden: Nederland, Duitsland, Frankrijk en (onder voorbehoud) Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

Ook voor jou?
In het voorjaar van 2018 kunnen minstens 30 Vlaamse leerjongeren een werkstage van 2 weken volgen in bedrijven in de buurlanden.
De stages zijn bedoeld voor 2e of 3e jaars leerjongeren.
De voorkeursectoren/beroepen zijn: Horeca, Voeding, Administratie (incl. Verkoop), (Lichaams)Zorg, Paarden, PC-Technicus, Bouw en Hout. Maar ook andere beroepen/Sectoren zijn mogelijk
De deelnemers krijgen een beurs vanuit het Europese programma ‘Erasmus+’. Je logeert in een (jeugd)hotel of gastgezin, en je leert hoe ze in het buitenland jouw beroep aanpakken.
Het is ook je kans om een internationale kennissenkring op te bouwen, en de buitenlandse regio te leren kennen.
Bekijk hierde ervaringen van de leerjongeren die al hebben deelgenomen aan de stages.
Interesse? Nood aan meer info? Geef nu al je interesse voor een stage in het voorjaar 2018 – of je vragen - door aan je opleidingsverantwoordelijke of je trajectbegeleider.

Snuffeldagen Duaal Leren & Leertijd

snuffeldagenSnuffeldagen zijn een uitstekende manier om te proeven wat je in Duaal Leren of Leertijd kunt aanleren en te proeven van wat je het volgende schooljaar al zou kunnen doen.

Vind jouw toekomstig beroep op Leertijd.be.

Je moet minstens 15 jaar oud zijn om onbezoldigd te kunnen deelnemen aan snuffeldagen.
Het SYNTRA-netwerk zorgt voor de verzekering.

Na het insturen van je gegevens zal je gecontacteerd worden door een trajectbegeleider, die naar een geschikt bedrijf voor je zal zoeken en die een mini-overeenkomst tussen jou en het bedrijf zal opmaken.
Je kan je inschrijven voor Snuffeldagen via www.snuffeldagen.be.

Zin om in te stappen in een duale opleiding?

leertijdVanaf 15 jaar kan je bij ons terecht om al doende een beroep aan te leren. Je hebt geen zittend gat en steekt graag de handen uit de mouwen? Dan is Duaal Leren of Leertijd echt iets voor jou.

Via een trajectbegeleider zoeken wij voor jou een degelijke patroon waarmee je via een overeenkomst vier dagen per week de kneepjes van het vak leert.

De rest van de tijd krijg je les bij ons. Je bent in orde met leerplicht, verzekering en kindergeld, je krijgt een studiebewijs (= certificaat of getuigschrift leertijd en je kan het getuigschrift of diploma secundair onderwijs behalen). Na je opleiding vind je onmiddellijk werk.

De 6 voornaamste redenen om een opleiding Duaal Leren & Leertijd te beginnen volgens de cursist:

  • Ik denk dat deze opleiding de beste was voor mij
  • Ik wilde werken
  • Ik wilde geld voor mezelf verdienen
  • Ik wilde een opleiding waarbij ik zowel kon werken als leren
  • Ik vond een duale opleiding geschikter voor mij dan een opleiding in de dagschool
  • Ik wilde niet meer elke dag naar de dagschool

Een jongere in opleiding in jouw zaak?

Je hebt een eigen zaak en bent bereid een leergierige jongere de kneepjes van het vak te leren. Misschien groeit uw jongere uit tot een waardevolle en volwaardige vaste medewerker.

Contacteer ons via de website Leertijd.be En alles zit mee kan u zich kandidaat stellen of u kan contact opnemen met een trajectbegeleider.

Welke opleidingen?

Een overeenkomst kan afgesloten worden voor meer dan 200 beroepen. Enkele typische beroepen waarin duaal gewerkt wordt: brood- en banketbakker, kapper, carrosseriehersteller, elektricien, verkoper, winkelbediende, werfbediener… Vind jouw toekomstig beroep op Leertijd.be.

Leertijd

Leertijd.be | En alles zit mee

Op Leertijd.be | En alles zit mee vind je alle informatie over Duaal Leren & Leertijd, het opleidingsaanbod, de campussen,...

Leerlingen en ondernemer-opleiders kunnen zich tevens online kandidaat stellen.

Hoe inschrijven?

Voor meer uitleg over dit leersysteem kunt u ook terecht bij Hugo Ghyselen.
Voor het afsluiten van een overeenkomst neemt u best contact op met een trajectbegeleider.

Een overeenkomst wordt afgesloten door een trajectbegeleider. Die persoon kan u de mogelijke informatie bezorgen, en kan u tevens uitleg verschaffen m.b.t. de nodige vereisten van de cursist & patroon.
Hieronder vind u de gegevens van de trajectbegeleider:

Naam & E-mail Telefoon
Verheye Toon 051 22 85 97
051 22 98 15 0497 59 33 39

Meer weten?

Meer weten? Deze handige brochures (pdf-formaat) leren je alles over Duaal Leren & Leertijd.

Deze brochures geven een bondige informatie over het systeem van Duaal Leren & Leertijd en over de sociaal-rechterlijke gevolgen voor de leerling en de ondernemer-opleider. Een uitgebreid naslagwerk over de verschillende aspecten van de sociale wetgeving van toepassing op de leer- en stageovereenkomsten.

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2018 door Syntra West vzw| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | Privacy
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België