Syntra West

Ondernemersopleidingen

header

Ambachtelijk ijsbereider

Opleiding van 1 jaar

Start:

11-01-2017, Brugge

11-01-2017, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

Lesdata

Wegbeschrijving

Deze opleiding kan in aanmerking komen voor opleidingscheques. Meer info

Tags: ijs, ijstaarten, ijspralines, ijsbereidingen, ambacht, sorbets, softijs, parfait, frisco,

Omschrijving

De ambachtelijke ijsbereider is een persoon die grond- en hulpstoffen, zoals suikers, melk, drinkwater omzet via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs. De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding houdt de ijsbereider rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om heel wat basis ijsbereidingen te vervaardigen. Je weet deze diverse ijssmaken ook te verwerken in ijstaarten, ijspralines, themataarten, ...

Ook de decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten komen hier aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit 3 modules:

Module 1: Basis ijsbereidingen - 12 sessies (48u)

  • Inleiding
  • Materiaal
  • Hygiëne en veiligheid
  • Productkennis
  • Geturbineerde ijsbereidingen
  • Basis afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 2: IJsspecialiteiten - 20 sessies (80u)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • IJstaarten en beslagen
  • IIscoupes en borden
  • IJsdranken en -pralines
  • IJssoufflés
  • Afwerking en garneringen
  • Moduleproef

Module 3: Toegepaste bedrijfsvoering - 6 sessies (24u)

  • Visie en strategie van de onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef (4u)

Extra info

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:

  • Beroepskledij (bakkersvest, hoofddeksel en veilige gesloten schoenen
  • Medisch attest om in de voedingssector te mogen werken

Voor wie is deze opleiding bestemd

  • Je bent en/of minimum 18 jaar en hebt voldaan aan de deeltijdse leerplicht.
  • Of je bent in het beroep of een verwant beroep werkzaam als zelfstandige of als werknemer.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist maar ervaring als bakker is een pluspunt.

Docent

Vakspecialisten uit de sector

Bijkomende info

Instapvoorwaarden:

  • Medisch attest is nodig om deze opleiding te starten.
  • Minimum 18 jaar
  • Nederlandse taal machtig


Opleiding van 1 jaar

Start:

11-01-2017, Brugge

11-01-2017, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

Lesdata

Wegbeschrijving

Prijs € 575.00 (excl. BTW) + BTW = € 695.75 (incl. BTW)

Deze opleiding kan in aanmerking komen voor opleidingscheques. Meer info

Ondernemersopleidingen

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2016 door Syntra West | Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België