Syntra West

Whatsapp 0497 58 29 58

Duaal leren

Voltijdse
dagopleidingen

Ondernemers-
opleidingen

header Image Map
Investeren in cybersecurity

Investeren in cybersecurity

13-10-2017

 

0 reacties geplaatst

Tags: cybersecurity, cybercriminaliteit

 


Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) wil 1 miljoen euro extra investeren in de strijd tegen online fraude. Peeters (CD&V) wil frauduleuze websites ook sneller laten blokkeren.

Aanleiding is het grote aantal klachten bij het federaal meldpunt. Dat kreeg vorig jaar 977 meldingen binnen over ongewenste abonnementen, een verdubbeling ten opzichte van 2015.

De financiële waakhond FSMA en de voorlichtingsorganisatie FOD Economie krijgen ook meer mogelijkheden om op te treden tegen sites die dubieuze abonnementen aanbieden.

Ook in Nederland krijgt cybersecurity de broodnodige aandacht en gaat men nog een stapje verder. In het zopas verschenen regeerakkoord wordt er structureel 95 miljoen euro gereserveerd voor online beveiliging. De middelen worden onder andere ingezet voor competentieontwikkeling en infrastructuur binnen de departementen van diverse ministeries.

Onze noorderburen hebben bovendien een ambitieuze cybersecurity-agenda opgesteld met onder meer standaarden voor Internet-of-things-apparaten, het stimuleren van bedrijven om veiliger software te maken (software-aansprakelijkheid), het stimuleren van cybersecurity-onderzoek en het verbeteren van voorlichtingscampagnes op het gebied van cyberhygiëne. 

Cybersecurity is hot.
Syntra West start dan ook met de uitwerking van een gloednieuwe traject ‘Cybercriminaliteit- en beveiligingsexpert’. Ook een traject tot ‘IoT-technicus’ zit in de pipeline.

 


0 reacties geplaatst

Plaats een nieuwe reactie

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2018 door Syntra West vzw| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België