Syntra West

Duaal leren

Voltijdse
dagopleidingen

Ondernemers-
opleidingen

header Image Map
Handige flowchart voor dronegebruik

Handige flowchart voor dronegebruik

26-09-2017

 

0 reacties geplaatst

Tags: drone, drone opleiding, regelgeving, flowchart

 


Wie in ons land met een drone wil gaan vliegen komt al snel in aanraking met redelijk complexe regelgeving. Dat geldt voor recreatieve dronegebruikers, maar zeker ook voor professionals. In een poging de regelgeving enigszins inzichtelijk te maken heeft de sectie Luchtvaart van de Katholieke Hogeschool VIVES, partner van Syntra West en SBM, een flowchart gemaakt.

Informeren en sensibiliseren

“De hoofdreden waarom we dit document gemaakt hebben is om mensen te kunnen informeren en sensibiliseren. Mensen die een drone (willen) kopen, komen opeens terecht in de één van de strengst gereglementeerde sectoren, namelijk luchtvaart. Door de strenge reglementering is de luchtvaart ook één van de veiligste en dat willen we behouden omdat we geloven dat drones een nieuwe tak van de luchtvaartindustrie is”, aldus initiatiefnemer voor de flowchart Rob De Loo, lector/onderzoeker Vives luchtvaart.

Flowchart

“Omdat de Belgische wetgeving redelijk complex is, hebben we een bruikbare tool gemaakt die de drone-industrie verder kan uitbouwen en professionaliseren” aldus De Roo.  Deze flowchart wordt vanaf heden geïntegreerd binnen alle opleidingen rond drones die worden aangeboden door SBM/Escala/Syntra West.

 

Vragen, of interesse omtrent een drone opleiding?  

Contacteer Sven Nachtergaele via sven.nachtergaele@syntrawest.be


0 reacties geplaatst

Plaats een nieuwe reactie

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2018 door Syntra West vzw| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | Privacy
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België