Syntra West

Duaal leren

Voltijdse
dagopleidingen

Ondernemers-
opleidingen

header Image Map
Een beeld verzwijgt meer dan 1000 woorden

Een beeld verzwijgt meer dan 1000 woorden

22-02-2018

 

0 reacties geplaatst

Tags: leef zonder filter

 


Een post op sociale media met brede tandpastalach? Terwijl je je eigenlijk niet zo best voelt?
 
Dat op sociale media iedereen perfect lijkt, verhoogt voor sommige jongeren de drempel om over psychische problemen te praten.  
De campagne van Vlaams minister Vandeurzen ‘Leef zonder filter’ wil dat doorprikken. De campagne geeft jongeren meteen een aantal tips mee om beter voor zichzelf te kunnen zorgen en hun veerkracht te verhogen. 
 
Hoe gaat het eigenlijk écht met jou? Het antwoord op die vraag vind je niet op Instagram. Want daar verzwijgt een beeld soms meer dan 1.000 woorden. Daarom moedigt de campagne jongeren aan om zonder filter te leven. Nora Gharib, actrice in de nieuwe film ‘Patser’ van Adil el Arbi en bekend van K3 zoekt K3, neemt het meterschap op zich.
 
De campagne richt zich specifiek naar jongvolwassenen van 16 tot 24 jaar. Ervaring wijst uit dat jongvolwassenen een moeilijk te bereiken doelgroep zijn en dat het beschikbare aanbod hen vaak te weinig aanspreekt.
 
Via deze campagne worden een aantal tips aangereikt voor deze jongeren. Praat over je gevoelens en over hoe het met je gaat met vrienden en ouders. Eet gezond, beweeg en slaap voldoende. Bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid worden aangereikt en sluiten aan op deze campagne, zoals de tien tips van Fit in je hoofd om de mentale weerbaarheid te versterken.
 
De campagnewebsite met tips vind je via www.leefzonderfilter.be.
 

0 reacties geplaatst

Plaats een nieuwe reactie

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2018 door Syntra West vzw| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | Privacy
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België