Syntra West

SyntraWest opleidingen

partner in ambitie

         078 353 653   info@syntrawest.be

Vind je opleiding

Verfijn uw zoekopdracht en filter op:

Interesse

Type opleiding




Locatie








Lesmoment



Ambachtelijk ijsbereider

Opleiding van 1 jaar

Prijs € 625.00 (vrij van BTW)

Start: 08-09-2014, Brugge 08-09-2014, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge Lesdata Wegbeschrijving

Start: 09-09-2014, Brugge 09-09-2014, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge Lesdata Wegbeschrijving

Deze opleiding kan in aanmerking komen voor opleidingscheques. Meer info

Tags: ijs, ijstaarten, ijspralines, ijsbereidingen, ambacht, sorbets, softijs, parfait, frisco,


Omschrijving

De ambachtelijke ijsbereider is een persoon die grond- en hulpstoffen, zoals suikers, melk, drinkwater omzet via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs. De gehele bereidingswijze van het consumptie-ijs gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding houdt de ijsbereider rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om heel wat basis ijsbereidingen te vervaardigen. Je weet deze diverse ijssmaken ook te verwerken in ijstaarten, ijspralines, themataarten, ...

Ook de decoratietechnieken voor ijsspecialiteiten komen hier aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit 3 modules:

Module 1: Basis ijsbereidingen - 12 sessies (48u)

  • Inleiding tot het beroep
  • Consumptie-ijs:
  • roomijs: samenstelling, definitie en bereiding
  • niet-geturbineerd ijs
  • sorbetijs
  • vruchtenijs
  • Gespecialiseerd consumptie-ijs
  • Decoratie- en garneertechnieken en - materialen :
  • werken met suiker
  • werken met chocolade
  • Werken met marsepein
  • Moduleproef

Module 2: IJsspecialiteiten - 20 sessies (80u)

  • Eenvoudige bakkerijproducten voor ijstaarten en ijsspecialiteiten
  • IJstaarten, éénpersoonstaarten en varianten
  • Diverse ijsdesserts en ijscoupes
  • IJsdranken en -pralines
  • Moduleproef

Module 3: Beheer, hygiëne en organisatie voor de ijsbereider - 5 sessies (20u)

  • Hygiëne en veiligheid
  • Inrichting en Infrastructuur
  • Kostprijsberekeningen
  • Verkoop en distributie van ijs
  • Moduleproef

Eindproef (eindwerk) (8u)

Extra info

In kader van de HACCP-reglementering zijn volgende zaken verplicht om de opleiding te kunnen volgen:

  • Beroepskledij (bakkersvest, hoofddeksel en veilige gesloten schoenen
  • Medisch attest om in de voedingssector te mogen werken

Voor wie is deze opleiding bestemd

  • Je bent en/of minimum 18 jaar en hebt voldaan aan de deeltijdse leerplicht.
  • Of je bent in het beroep of een verwant beroep werkzaam als zelfstandige of als werknemer.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist maar ervaring als bakker is een pluspunt.

Docent

Hans D'Heer

Christophe Thorrez

Mario Marreel


Opleiding van 1 jaar

Prijs € 625.00 (vrij van BTW)

Start: 08-09-2014, Brugge Lesdata Wegbeschrijving
Start: 09-09-2014, Brugge Lesdata Wegbeschrijving

Deze opleiding kan in aanmerking komen voor opleidingscheques. Meer info



Onze partners

Escala SBM EVW

ISO 9001:2008 gecertificeerd

QFOR ISO

Met de steun van

Syntra Vlaanderen Provincie West-Vlaanderen Vlaamse Overheid POM

© Copyright 2014 door Syntra West | Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België